Hlavní obsah

Rusko pokračovalo v náletech na obilí. U Dunaje zasáhlo další sklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Besarbaská část ukrajinské Oděské oblasti u hranic s Rumunskem se stala v noci na pondělí terčem dalšího ruského náletu. Protivzdušné obraně (PVO) se podařilo zničit tři drony šáhid. Přesto byl zasažen hangár, kde se skladovalo zrno, a zraněni byli čtyři lidé, napsala Ukrajinska pravda a server CTS.

Foto: Ukrainian Armed Forces, Reuters

Zničený hangár s obilím

Článek

„Nepřítel zaútočil kamikadze drony na jih oblasti. Několik šáhidů zničily síly PVO, ale bohužel byly i zásahy,“ uvedl předseda rady vojensko-civilní správy Oděské oblasti Serhij Bratčuk na Telegramu.

Zdůraznil, že Rusové „pokračují v útocích na civilní objekty a ukrajinské zrno“.

Foto: Ukrainian Armed Forces, Reuters

Útok ruského dronu na přístavní infrastrukturu v Oděské oblasti

Velitelství ukrajinské armády Jih upřesnilo na Facebooku, že byly zničeny tři drony šáhid: „Dnes v noci byl podniknut skoro čtyřhodinový útok dronů Šáhid 136 na přístavní infrastrukturu Dunaje. V důsledku dopadů byl zničen hangár s obilím a poškozeny rezervoáry pro uskladnění dalších typů nákladu. V jednom z nich propukl požár, který byl operativně zlikvidován. Předběžně se ví o čtyřech zraněných zaměstnancích přístavu.“

Server CNS uvedl, že zasaženo bylo zařízení ve městě Reni, u delty Dunaje, kde se do něj vlévá Prut.

Rusové zasáhli obnovený symbol Oděsy. Poprvé katedrálu srovnali se zemí Sověti

Evropa

Peking potvrdil poškození konzulátu v Oděse. Čínské zájmy na Ukrajině ochráníme, vzkázal

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám