Hlavní obsah

Ruská válečná fregata zachránila desítky lidí z lodi v řeckých vodách, uvedlo ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádky ruské válečné fregaty Admirál Gorškov a nákladní lodi Pižma, které směřovaly na námořní základnu Tartús v Sýrii, zachránily v řeckých pobřežních vodách 68 pasažérů z lodi Avalon plující pod německou a řeckou vlajkou. Tvrdí to na Telegramu ruské ministerstvo obrany.

Foto: Reuters

Ruská fregata Admirál Gorškov, archivní snímek

Článek

„Na trase do (syrského) přístavu Tartús v jižní části Egejského moře fregata ‚Admirál loďstva Sovětského svazu Gorškov‘ jako první zachytila nouzový signál z jachty Avalon, která plula pod vlajkou Německa a Řecka. Ruská plavidla změnila kurz a okamžitě se přesunula k místu neštěstí,“ tvrdí na svém Telegramu ruské ministerstvo obrany.

Podle tohoto zdroje záchranná operace proběhla úspěšně, lidé z postiženého plavidla byli evakuováni na palubu lodi Pižma, kde jim byla poskytnuta nezbytná lékařská péče. Poté je ruská loď přepravila do přístavu Kalymnos. Tam si je převzala řecká pobřežní stráž.

Admirál Gorškov patří k největším chloubám ruského námořnictva. Ruské ministerstvo nezveřejnilo žádné bližší údaje o povaze pasažérů ani jejich národnosti. Není také jisté, jaké zbraně byly v době incidentu na palubě ruské víceúčelové fregaty.

O incidentu s odvoláním na ruské ministerstvo informoval také řecký web ekathimerini.com.

Foto: Shutterstock

Řecký ostrov Kalymnos

Do námořních manévrů Ruska, Číny a JAR se zapojí ruská fregata s hypersonickými střelami

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám