Hlavní obsah

Rus postavil falešnou hranici s Finskem a vedl přes ni migranty do EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhoštěním asijských migrantů a vazbou „převaděče“ skončil kuriózní případ převaděčství v Rusku. Čtyřiadvacetiletý pašerák slíbil čtyřem běžencům z jižní Asie, že je za v přepočtu čtvrt milionu korun dovede do Evropské unie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Převaděč podle pohraničníků „stanovil“ uprostřed lesa v okolí Petrohradu falešnou hranici poměrně nedaleko od té skutečné. Migranty pak vedl lesem až k tomuto místu. Pak jim řekl, že už jsou v EU.

„Po několika hodinách pochodu je dovedl k falešné hranici, vybral od nich peníze a pak je opustil,“ vylíčili pohraničníci, kteří čtveřici Asiatů, jejichž národnost nebyla specifikována, minulý čtvrtek v lese zadrželi.

Soud je odsoudil k pokutě a vyhoštění, zadrženému převaděči hrozí trest za podvod.

Migranti zejména ze Střední Asie, Afriky či Afghánistánu se pravidelně pokoušejí překročit 1340 kilometrů dlouhou a řídce osídlenou hranici mezi Ruskem a Finskem. V roce 2015, kdy vrcholila migrační krize, několik tisíc běženců zvolilo „arktickou trasu”, aby se pokusili ze severozápadu Ruska dostat do Norska.

Reklama

Výběr článků

Načítám