Hlavní obsah

Rodina Rezešové poslala pozůstalým 425 tisíc, ti ale chtějí mnohem víc

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Pozůstalým po obětech loňské nehody na maďarské dálnici, při níž uhořeli čtyři lidé, poslala rodina milionáře Alexandra Rezeše pět miliónů forintů (asi 425 tisíc Kč). Nehodu podle policie způsobila Rezešova dcera Eva Varholíková-Rezešová (35), která se svým terénním vozem narazila ve velké rychlosti do Fiatu Punto. Ten následně vjel do svodidel a začal hořet.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová u maďarského soudu

Článek

Rezešová je už pět měsíců ve vyšetřovací vazbě. Zmíněnou částku poslala pozůstalým její 62letá matka, vdova po bývalém majiteli Východoslovenských železáren Alexandru Rezešovi.

Příbuzní obětí však podle maďarského tisku požadují odškodnění ve výši osminásobku zmíněné částky, a to až 40 milionů forintů (3,4 miliónu Kč). Výši odškodného momentálně řeší právníci.

Při nehodě zemřel György Meveczky (66), jeho 61letá manželka a její sestra Eva Vargová (54) s 59letým manželem. Pokud soud uzná vinu Rezešové, hrozí jí až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám