Hlavní obsah

Riskantní jízdu českého kamionu ve Francii vyšetřuje četnictvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzské úřady zahájily vyšetřování incidentu z pátku, při kterém český kamion riskantně předjížděl na silnici nedaleko francouzského Orléansu. Informoval o tom list La République du Centre, podle kterého četníci chtějí v první fázi vyšetřování zjistit totožnost řidiče nákladního vozu.

Foto: Novinky

Článek

Video, na kterém kamion nebezpečně předjíždí na dvouproudé silnici a které natočil jiný řidič, se rychle začalo šířit na sociálních sítích. Na záběrech je patrné, že český kamion ve velké rychlosti předjíždí na plné středové čáře i přes několik křižovatek. V protisměru objel i ostrůvek ve středu silnice a protijedoucí řidič musel vjet na trávu, aby se vyhnul srážce.

Incident, který se obešel bez nehody, se podle francouzských médií odehrál patrně na silnici mezi obcemi Tavers a Mer v departementech Loiret a Loir-et-Cher.

Český kamion ve Francii předjížděl v protisměru přes křižovatku

Krimi

„Cílem (vyšetřování) je přinejmenším najít vedoucího společnosti, a pokud možno i řidiče nákladního vozu, který stál za těmito přestupky,” uvedlo četnictvo v Mer. Podle rozhlasové stanice France Bleu může prokuratura řidiče stíhat hned za několik přestupků.

Kamion patří společnosti Valatrans sídlící v Liptálu na Vsetínsku, která se za nebezpečnou jízdu omluvila na Facebooku. „Za našeho řidiče se tímto omlouváme. Z jeho chování vyvodíme důsledky,” napsal dopravce.

Reklama

Výběr článků

Načítám