Hlavní obsah

Řidič v centru Štětína vrazil do lidí čekajících na tramvaj. Vjel do nich úmyslně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štětín
Aktualizováno

K mimořádné události došlo v pátek vpodvečer v centru polského Štětína. Třiatřicetiletý řidič osobního auta vjel do skupiny lidí čekajících na tramvaj. Záchranáři mluví zatím o 19 zraněných, z toho je šest dětí. Dvanáct lidí je zraněno těžce, dva jsou v kritickém stavu. Podle policie nešlo o teroristický čin, řidič je polské národnosti, obyvatel Štětína. Do lidí vjel podle všeho úmyslně.

Foto: Profimedia.cz

Letecký pohled na vozidla záchranné služby a policie na místě nehody na náměstí Rodlo ve Štětíně

Článek

Neštěstí se stalo na náměstí Rodla, kde se na velké křižovatce potkává několik tramvajových i autobusových linek a dvě dvouproudé silnice.

„Řidič při ujíždění vrazil čelně do dalšího vozidla, přičemž ho policie zadržela. Během této nehody se zranily další čtyři osoby, informoval podle serveru gazeta.pl mluvčí policie Pawel Pankau.

Zástupce velitele zemské policie ve Štětíně Marek Jasztal prohlásil, že „může s plnou jistotou říci, že nešlo o teroristický útok“.

„Z prověřování vyplynulo, že se jedná o osobu, která se čtyři roky léčí na psychiatrii. Všechny tyto informace jsou v současné době ověřovány ve zdravotnických zařízeních,“ doplnil. Na sítích se objevila fotografie zachycující podezřelého v červeném vozu Ford Focus, na další muže odvádějí dva policisté.

Mluvčí hasičů Tomasz Kubiak uvedl, že vše nasvědčuje tomu, že řidič vjel do lidí úmyslně.

Pankau dále uvedl, že podle předběžných informací řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, po zadržení policii sám sdělil, že se léčí na psychiatrii. Ve vozidle jel sám. Po prvotním nárazu do lidí podle policie vjel do protisměru, kde se srazil s dalšími třemi vozidly.

Na sociálních sítích se již objevilo video zachycující moment nárazu auta do lidí. Záběry jsou drastické.

Objevují se také videa z místa nehody, kde probíhaly záchranářské práce.

V Polsku se srazilo 40 aut, osm lidí utrpělo zranění

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám