Hlavní obsah

V Polsku se srazilo 40 aut, osm lidí utrpělo zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Osm zraněných a 40 nabouraných aut je bilance pondělní hromadné srážky na rychlostní komunikaci S74 při vjezdu do města Kielce v centrálním Polsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Silnice je naprosto ucpaná, na místě zasahují všechny složky,“ uvedla televize TVN 24 na svém webu. Dva zranění museli být hospitalizováni, dodal list Gazeta Wyborcza.

„Musíme přiznat, že podmínky v regionu se zhoršily. Včera večer pršelo a dnes časně ráno byly na mnoha místech přízemní mrazíky. Na území vojvodství je několik nebezpečných míst a odtud přicházela hlášení o nehodách,“ uvedl policejní mluvčí Kamil Tokarski.

Počty nabouraných aut ustavičně rostly. První nehoda na S74 se odehrála asi o půl sedmé ráno, o osmé už bylo nabouraných aut 24 a zanedlouho 30.

„Naštěstí jsme nemuseli zajistit přístup do poničených aut, všichni se z vozidel dostali vlastními silami,“ uvedl mluvčí velitele hasičů v Kielcích Marcin Bajur.

O deváté hodině dosáhl počet nabouraných vozidel čtyřicítky. Podle hasičů je 24 aut zdemolováno, 16 vyvázlo s menším poškozením.

Ošetřit potřebovalo osm lidí, upřesnil mluvčí hasičů Bajur. Záchranáři na místě vztyčili stany, kde se lidé mohli ohřát. Na místě totiž vznikla mnohakilometrová zácpa.

„Snažíme se především pomoci lidem, kteří uvázli v zácpě. Tu se policisté snaží bezpečným způsobem uvolnit, aby tu lidé nestáli zbytečně. A také zjišťujeme průběh událostí a jaké auto nabouralo do jiného auta,“ dodal policejní mluvčí.

Meteorologové varují před náledím

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám