Hlavní obsah

Řidič v Berlíně najel do lidí, ti ale včas uskočili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý řidič najel v pátek večer v Berlíně vozidlem do lidí čekajících na zastávce autobusu. Těm se naštěstí podařilo včas uskočit. Nikdo neutrpěl zranění. V sobotu to oznámila tamní policie, která zahájila pátrání po řidiči.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

policie záležitost nadále vyšetřuje. (ilustrační snímek)

Článek

Podle policejní mluvčí Valesky Jakubowské si auto značky Mercedes pronajal 35letý Maročan. V noci policie prohledala jeho byt. Mluvčí nebyla s to potvrdit, zda nájemce vozidla a řidič jsou tatáž osoba. V souladu s německým zákonem o ochraně osobních údajů proto neprozradila Maročanovo jméno.

Incident se odehrál v berlínské čtvrti Reinickendorf. Řidič nejprve narazil do autobusu a zaparkovaného motocyklu. Pak se rozjel vysokou rychlostí po chodníku a namířil do skupiny nejméně sedmi lidí. Ti se naštěstí stačili uhnout. Řidič pak vycouval a z místa ujel. Očití svědci si však zapamatovali jeho poznávací značku.

Policie dodala, že na místě předtím couvalo jiné auto, kterému se mercedes možná jen pokoušel vyhnout. Jakubowská prohlásila, že policie záležitost nadále vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám