Hlavní obsah

Řidič kamionu s mrtvými Vietnamci se přiznal k napomáhání ilegální imigraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Řidič kamionu, v jehož návěsu se 23. října našlo 39 mrtvých Vietnamců, se v pondělí před londýnským soudem Old Bailey přiznal, že se podílel na napomáhání ilegální imigraci, uvedly stanice BBC a SkyNews. Maurice Robinson čelí obviněním, že zavinil smrt 31 mužů a osmi žen. Dva mrtví měli jen patnáct let.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kamion s těly byl objeven v průmyslové zóně ve městě Grays u Londýna

Článek

Robinson seděl v kabině tahače Scania, se kterým přijel do přístavu Purfleet pro návěs s kontejnerem, jenž připlul ze Zeebrugge. Poté, co ho připojil, s ním odjel do nedaleké průmyslové zóny. Přivolaní policisté pak našli v chladicím kontejneru těla 39 obětí.

Devětatřicet mrtvol v kamionu může mít na svědomí irský gang pašeráků

Evropa

Maurice Robinson vypovídal přes video z věznice v Belmarshi. Potvrdil svou totožnost a přiznal se, že mezi 1. květnem 2018 a letošním 24. říjnem se podílel na nezákonné imigraci do Británie.

Podle obvinění se s dalšími osobami spolčil, aby podnikli jeden nebo více případů porušení zákona o imigraci.“ Robinson se také přiznal, že za to přijal peníze.

Po Robinsonovi ale u soudu nechtěli, aby se přiznal k zabití 39 lidí. Ve vazbě zůstane do 13. prosince.

Minulý týden zadržela britská policie dalšího muže ze Severního Irska, 23letého Christophera Kennedyho, který byl v neděli obviněn z podílu na pašování lidí do Británie a na nezákonné migraci. I on stanul v pondělí před soudem a také jeho případ byl odročen na 13. prosince.

V Irsku čeká na vydání do Británie 22letý Eamonn Harrison, který podle britských úřadů řídil kamion vezoucí kontejner cestou do belgického přístavu Zeebrugge.

V Dublinu zatkli muže ve spojitosti s úmrtím 39 lidí v kamionu

Evropa

Dalších 11 lidí bylo zatčeno ve Vietnamu, kde je stíhají pro lákání lidí k nezákonné migraci do ciziny.

Ve Vietnamu zatkli osm lidí v souvislosti s mrtvými z kamionu v Británii

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám