Hlavní obsah

V Dublinu zatkli muže ve spojitosti s úmrtím 39 lidí v kamionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Policisté v Dublinu zatkli třiadvacetiletého Eamona Harrisona v souvislosti s úmrtím 39 lidí, kteří byli nalezeni v kamionu v britském Essexu. Další dva lidé byli zatčeni ve Vietnamu, uvedla televize Sky News.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Britští policisté zkoumají kamion, v němž bylo 39 mrtvých lidí.

Článek

Harrison byl zatčen na základě evropského zatykače. Už se objevil u soudu v Dublinu.

Ve Vietnamu mezitím zadrželi další dva lidi. Deset dalších tamní policie vyslýchá. Jde o příbuzné obětí z kamionu. Těmi byli převážně Vietnamci, i když se původně uvádělo, že šlo o Číňany.

V pátek britská policie vyzvala dva další podezřelé, bratry Ronana a Christophera Hughese ve věku 40 a 34 let, aby se vydali do rukou policie, uvedla televize Sky News. Podle vyšetřovatelů mají spojitost s nalezeným nákladním autem a kontakty v silniční i lodní dopravě.

Foto: ČTK/AP

Britská policie žádá při vyšetřování o pomoc bratry Hughesovi

Britská policie jednoho z bratří Hughesových kontaktovala telefonicky. „Dnes žádám Ronana a Christophera, aby se vydali do rukou policistů v Severním Irsku,“ řekl hlavní inspektor Daniel Stoten. Policie bratry hledá v souvislosti s podezřením ze zabití a obchodování s lidmi, aby pomohli s vyšetřováním.

Kamion s 39 mrtvými byl nalezen ve středu 23. října brzy ráno v Essexu. Následující pondělí byl řidič, pětadvacetiletý Maurce Robinson, obviněn ze zabití 39 lidí, nelegálního obchodování s lidmi a praní peněz. Další tři podezřelí, dva muži a jedna žena, byli propuštěni na kauci.

Reklama

Výběr článků

Načítám