Hlavní obsah

Rakouská televize ORF spustila očkovací loterii. Ve hře je i rodinný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská veřejnoprávní televize ORF spustila očkovací loterii. Do slosování se mohou zapojit lidé, kteří se od října nechali naočkovat nebo to mají ještě do konce roku v plánu. Vyhrát mohou tisíc věcných cen včetně rodinného domu, informovala agentura APA. Cílem je posílit proočkovanost Rakouska, kde mají dokončené očkování proti covidu-19 zhruba dvě třetiny obyvatel.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Do slosování se mohou zapojit dospělí lidé, kteří žijí v Rakousku a od 1. října do 20. prosince dostali alespoň jednu dávku vakcíny schválené evropským regulátorem EMA. Nezáleží přitom na tom, zda jde o první, druhou či třetí, posilovací dávku vakcíny.

Mezi hlavními cenami je rodinný dům, auto na elektrický pohon či nová kuchyňská linka. Výherci budou oznámeni 24. prosince ve zvláštním pořadu s názvem Světlo ve tmě.

Pod hrozbou odnětí svobody. V Rakousku bude očkování proti covidu povinné

Zahraniční

Loterií se televize snaží zvýšit zájem o očkování a přeočkování. V Rakousku bylo v pondělí podáno na 75 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19, z nichž ovšem většinu tvořily posilovací dávky. Přeočkování absolvovalo zhruba 15 procent Rakušanů.

V Rakousku začala v pondělí opět platit celostátní uzávěra. Za posledních 24 hodin zdravotnické úřady zaznamenaly přes 9500 nových případů nákazy, což je méně než v předchozích dnech.

Vídeňský nevěstinec klienty očkuje, odměnou je půlhodinka zdarma

Evropa

Počet hospitalizovaných pacientů nakažených koronavirem SARS-CoV-2 zůstává vysoký. S nemocí covid-19 se v rakouských nemocnicích léčí 3145 nakažených, z nichž je 577 pacientů na jednotkách intenzivní péče. To je o 119 pacientů více než před týdnem. V souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo za posledních 24 hodin 72 nakažených, což je nejvíce od druhé poloviny ledna.

V Rakousku, kde žije zhruba devět milionů lidí, zaznamenali od začátku epidemie 1,08 milionu případů koronavirové nákazy a 12 114 nakažených zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám