Hlavní obsah

Rakouská horská služba pomocí vrtulníků zachraňovala sto školáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Horská služba v rakouské spolkové zemi Vorarlbersko v úterý pomocí vrtulníků zachránila z hor 99 německých školáků a osm učitelů. Učitelé v oblasti údolí Kleinwalsertal na internetu vybrali takovou trasu, pro kterou děti neměly vhodné oblečení, boty, ani dostatek zkušeností, uvedla ve středu agentura APA.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchrana zraněného pomocí vrtulníku

Článek

Školáci ve věku od 12 do 14 let vyrazili s učiteli na výlet v úterý odpoledne. Podle policie se vydali na úzký hřeben, kam se doporučuje chodit jen turistům netrpícím závratí a s předchozími zkušenostmi z hor.

Stezka byla po dešti mokrá a kluzká. Když se část výpravy rozhodla, že se kvůli náročným podmínkám vrátí, dva žáci uklouzli a způsobili si lehká zranění.

Potom některé děti zachvátila panika a učitelé se rozhodli přivolat pomoc.

Dva Češi si bez vybavení vyrazili na túru k Dachsteinu, zachraňoval je vrtulník

Evropa

Záchranáři školáky z hor svezli pomocí vrtulníků, na místo, kde byli ubytovaní, je potom dopravili hasiči.

„Vícero žáků bylo vyčerpaných, podchlazených a promočených,“ uvedla policie. Případ začalo vyšetřovat státní zastupitelství ve Feldkirchu.

APA uvádí, že učitelé se zřejmě při výběru trasy nechali ovlivnit hodnocením uživatelů jednoho internetového portálu pro vysokohorské turisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám