Hlavní obsah

Pytláci poprvé útočili v evropské zoo. U Paříže zastřelili nosorožce a uřezali mu rohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Do zoologické zahrady ve francouzském Thoiry 50 kilometrů západně od Paříže vnikli v noci na úterý neznámí pytláci. Zastřelili pětiletého samce nosorožce a uřezali mu rohy, uvedl to deník La Parisien. Policie po pachatelích pátrá. Podle listu je to v Evropě vůbec poprvé, kdy pytláci útočili na zvíře v zoologické zahradě.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Nosorožec Bruno

Článek

„Je to opravdový šok. Vidět to na takovém místě, to je neuvěřitelné,“ řekl ředitel zoo, kam pytláci vnikli tak, že prorazili plot v zadní části areálu. Nosorožce zabili třemi ranami do hlavy. K uřezání rohů zřejmě použili motorovou pilu, uvedl zdroj blízký vyšetřování.

Nosorožec Bruno žil ve francouzské zahradě od předloňského roku. Ve výběhu byl ještě s dvěma dalšími, které však pytláci nechali být.

„Je možné, že zloději neměli čas na to, zaútočit na další zvířata,“ řekl nejmenovaný zdroj novinám, které upozornily na to, že cena rohu zvířete se na černém trhu může vyšplhat na 40 000 eur (milión korun).

Mezinárodní obchod s rohovinou je zakázán od roku 1993, což ve Francii nezabránilo opakovaným krádežím z muzeí.

Reklama

Výběr článků

Načítám