Hlavní obsah

Putin svolal narychlo bezpečnostní radu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek svolal poradu své bezpečnostní rady, sdružující jeho nejbližší spolupracovníky. Kreml bez dalších podrobností uvedl, že na poradě se probírala „aktuální situace v regionech“, napsal na svém webu list Kommersant. S referáty vystoupili šéf tajné služby FSB Alexandr Bortnikov a ministr vnitra Vladimir Kolokolcev.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Denně se spolu zabýváme těmi nejpalčivějšími a nejcitlivějšími problémy, ale neměli bychom zapomínat na aktuální situaci v regionech Ruské federace. Promluvme si dnes o tom,“ řekl Putin na úvod porady.

Jaké problémy v regionech ruský prezident se svými nejbližšími spolupracovníky probíral, není jasné.

Západ Kyjevu neumožňuje přemýšlet ani jednat o míru, řekl mluvčí Kremlu

Válka na Ukrajině

Kromě Bortnikova a Kolokolceva se porady zúčastnil premiér Michail Mišustin, předseda sněmovny Vjačeslav Volodin, místopředseda bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv, šéf prezidentské kanceláře Anton Vajno, tajemník bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev, ministr obrany Sergej Šojgu, šéf civilní rozvědky Sergej Naryškin a zvláštní prezidentův zmocněnec Sergej Ivanov.

„Dobrovolnické“ prapory

V souvislosti s regiony se v posledních dnech řeší například údajné vzpoury proti nuceným armádním odvodům v rámci probíhající ruské invaze na Ukrajinu.

Kreml zřejmě nařídil federálním republikám a oblastem, aby sestavily „dobrovolnické“ prapory pro válku na Ukrajině. Má to vyřešit problémy s nedostatkem sil, aniž by se oficiálně musela vyhlašovat válka a provést mobilizace. Vzápětí se objevily spekulace o tom, že se obyvatelé regionů bouří a do armády se jim nechce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám