Hlavní obsah

Putin označil ruské vojáky válčící na Ukrajině za hrdiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek při udělování nejvyšších státních vyznamenání prohlásil, že hrdinou je každý ruský voják bojující na Ukrajině, uvedla agentura Interfax. Naopak ukrajinské úřady podezírají ruské vojáky ze spáchání válečných zločinů za války, která už trvá téměř deset měsíců, připomínají světové agentury.

Foto: Právo

Exhumace obětí ruské okupace v ukrajinském městě Buča u Kyjeva.

Článek

„Každý, kdo je na frontové linii, každý z vás je pro mne a pro všechny spoluobčany hrdina,“ prohlásil Putin a děkoval vyznamenaným za službu vlasti a „věrnost ideálům, které v každé době sjednocovaly Rusko“.

Ruská vojska vpadla na Ukrajinu na Putinův rozkaz 24. února a rozpoutala tím největší pozemní konflikt v Evropě od konce druhé světové války, který si už podle odhadů vyžádal desítky tisíc životů a miliony lidí vyhnal z domovů.

Kyjev opakovaně oznamuje nálezy masových hrobů se zavražděnými civilisty na územích, která osvobodila ukrajinská armáda. Podobná zjištění i nálezy improvizovaných mučíren šokovaly světové veřejné mínění už na jaře po stažení ruských vojsk od Kyjeva.

S Putinem už není o čem jednat, sám to dal najevo, hodnotí analytici projev šéfa Kremlu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám