Hlavní obsah

Pskovští výsadkáři potvrdili smrt ruského generála na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsadkáři z ruského Pskova potvrdili smrt ruského generálmajora Sergeje Gorjačeva, který zahynul po zásahu ukrajinskou raketou v Záporožské oblasti. Na Telegramu zveřejnili zprávu z jeho pohřbu na petrohradském Smolenském hřbitově.

Foto: Repro z Telegramu 76 gv dšd VDV Pskov ZOV

Hrob generálmajora Sergeje Gorjačeva

Článek

„Když přiletěly první rakety, vrhl se zachraňovat zraněné. Křičeli na něj: Teď přijde druhá vlna! Řekl, že odejde poslední jako kapitán z lodi a dál vytahoval zraněné. Další vlna raket ho zabila,“ píše se ve zprávě.

„Kvůli své neprofesionalitě Gorjačev odmítl opustit ostřelovanou pozici a okamžitě zahynul,“ napsala v této souvislosti ukrajinská agentura Unian. Jeho ostatky byly pohřbeny v neděli.

Gorjačev začínal u výsadkářů, velel ruskému kontingentu v moldavském Podněstří, později byl velitelem 201. vojenské základny v Tádžikistánu.

Podle ukrajinských zdrojů se také účastnil bojů na Donbasu v letech 2014-2017, Ukrajina jej kvůli tomu evidovala již od roku 2017 v databázi Myrotvorec jako válečného zločince.

Na začátku současné ruské invaze na Ukrajině velel 5. tankové brigádě. Podle britské rozvědky byl v okamžiku smrti pověřeným náčelníkem štábu 35. armády Ruské federace.

O smrti Gorjačeva informoval 13. června ruský válečný zpravodaj Jurij Koťonok, oficiálně Rusko zprávu nepotvrdilo.

Při ukrajinské ofenzivě padl ruský generál

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám