Hlavní obsah

První letošní teroristický plán zmařen, hlásí francouzská policie. Zatkla dva mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie zhatila první letošní plán na teroristický útok. Zvažovanými cíli byli kostel nebo osobnosti „nepřátelské k islámu“, napsal deník Le Parisien. Francouzská tajná služba DGSI podle něj zadržela dva studenty, kterým je 17 a 21 let.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská policie. Ilustrační foto

Článek

V březnu byl poblíž Nice zadržen 17letý středoškolák a v červnu na předměstí Paříže 21letý student práv. Starší z mužů byl podle médií neobyčejně nadaný, ale psychicky křehký. Student práv byl mentorem středoškoláka, kterého vybízel i k nákupu zbraní na internetu.

Vyšetřovatelé oba viní z radikalizace a příprav násilných akcí inspirovaných džihádismem. Agentuře AFP to potvrdil zdroj blízký vyšetřování. Upřesnil, že muži jednali sami a neměli vazby na teroristickou organizaci Islámský stát (IS).

V posledních měsících se pozornost veřejnosti i úřadů soustředila na nárůst násilného politického extremismu na pravici i na levici. Toto zatčení ale naznačuje, že hrozba terorismu je rozptýlená a nepředvídatelná, uvedl Le Parisien.

V Annecy útočil syrský křesťan, který nechal rodinu ve Švédsku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám