Hlavní obsah

Protesty nesmějí vyvolávat chaos. Britové zakážou polehávání aktivistů na silnicích

Britské vládě došla trpělivost s aktivisty, kteří se lepí nebo si lehají na silnice, a blokují tím dopravu. Kabinet už chystá úpravu zákona, která tuhle formu protestu umožní postihovat. V pondělí o tom informoval britský ministr životního prostředí George Eustice.

Foto: Profimedia.cz

Víkendové protesty hnutí Extinction Rebellion v Londýně

Článek

„U těchto protestů je problém v tom, že často nejde jen o vyjádření nesouhlasu, ale také o to vnést chaos do života jiných lidí. To je špatně a už se připravují zákony, které by tomu měly zabránit,“ řekl Eustice rádiu LBC.

Britský ministr reagoval na víkendové protesty členů ekologického a sociálně politického hnutí Extinction Rebellion, kteří se přilepili k vozovce na mostech v centru Londýna a způsobili tím chaos v dopravě.

Aktivisté zablokovali Nuselský most, naštvaný řidič jim sebral transparenty

Krimi

Aktivisté požadující ustoupení od pálení fosilních paliv a omezení spotřeby energií v souvislosti s válkou na Ukrajině v pátek podobným způsobem protestovali i v Praze na magistrále.

K vozovce se sice nepřilepili, ale lehli si na ni a zdrželi dokonce i houkající sanitku převážející pacienta ve středně těžkém stavu.

Podle informací Novinek policie v souvislosti s případem prověřuje několik lidí v přestupkovém řízení, o trestný čin se nejedná.

Houkající sanitce s pacientem leželi v cestě na magistrále v Praze aktivisté

Krimi

Jak by měla připravovaná změna zákona ve Spojeném království upravit postihy za silniční protesty blokující dopravu, britský ministr neupřesnil.

Zdůraznil ale, že nutnost ukončit závislost na fosilních palivech je již nyní hojně probíraným tématem a není třeba vyvolávat chaos, aby se na věc upozornilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám