Hlavní obsah

Přistěhovalce podezřívají z internetového školení teroristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie v pondělí zadržela na jihu země tři Maročany podezřelé z přípravy materiálu, který mohl sloužit pro výcvik teroristů. Dokumenty měli šířit přes internet, informovaly agentury AP a DPA s odvoláním na oficiální zdroje.

Foto: , Novinky

Článek

Zvláštní jednotka podnikla zátah proti třem islámským přistěhovalcům z Maroka před svítáním v oblasti kalábrijského města Catanzaro. Zadržené osoby podle obvinění například na internetu uveřejňovaly návody, jak používat zbraně a výbušniny, a jak proniknout do počítačových sítí.

V prosinci byly kvůli teroristické hrozbě uvedeny do stavu zvýšené pohotovosti zahraniční ambasády v Římě. Na několika velvyslanectvích byly v té době nahlášeny podezřelé zásilky, na nejméně tři z nich byly skutečně výbušniny zaslány.

K odeslání náloží se tehdy přihlásila italská anarchistická skupina, která si říká Neformální anarchistická federace (FAI) a má blízko k řeckým extremistům.

O Vánocích v roce 2003 zase anarchisté umístili dvě nálože v Boloni, nedaleko bydliště Romana Prodiho, tehdejšího předsedy Evropské komise. V následujících letech se zaměřovali na pořádkové síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám