Hlavní obsah

Princezna Kate má rakovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Nemoc jí lékaři objevili při lednovém zákroku. Dvaačtyřicetiletá princezna to uvedla v pátek ve svém videoprohlášení. Podle premiéra Rishiho Sunaka potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu.

Princezna Kate má rakovinuVideo: Reuters

 
Článek

Princezna z Walesu uvedla, že během lednové operace břicha nikdo o rakovině nevěděl. Teprve lékařský zákrok a testy zhoubnou nemoc odhalily. „Můj lékařský tým proto doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii. Nyní jsem v počátečních fázích léčby,“ uvedla Kate.

„Pro všechny, kteří této chorobě v jakékoliv formě čelíte, prosím, neztrácejte víru nebo naději. Nejste sami,“ dodala.

Kate ve videu požádala o „čas, prostor a soukromí“ během léčby s rakovinou, jejíž druh neupřesnila. „Cítím se dobře,“ řekla. „Stávám se silnější každým dnem, kdy se soustředím na věci, které mi pomohou se léčit,“ dodala manželka následníka trůnu prince Williama.

Princezna Kate se omluvila za upravenou fotku

Koktejl

Uvedla rovněž, že zotavení z lednové operace si vyžádalo nějaký čas (aniž uvedla, z jakého důvodu) a priorita je pro ni rodina. „William a já děláme vše, co můžeme, abychom toto zvládli v soukromí, kvůli naší rodině.“

Kate s princem Williamem se nezúčastní velikonoční schůzky královské rodiny a nelze očekávat, že se princezna v dohledné době vrátí ke svým královským povinnostem.

Také podle britského premiéra Rishiho Sunaka princezna z Walesu nyní potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu. Kate podle Sunaka prokázala nesmírnou statečnost a některá média k ní přistupovala nespravedlivě.

S nespecifikovanou rakovinou se v současné době léčí také britský král Karel III. Buckinghamský palác to oznámil na počátku února nedlouho poté, co panovník absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě.

Krále Karla i princeznu Kate pustili z nemocnice domů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám