Hlavní obsah

Nejmenší královská svatba v historii: Vnučka Alžběty II. se tajně vdala

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská princezna Beatrice, dcera prince Andrewa a vnučka královny Alžběty II., se v pátek tajně vdala. Informoval o tom britský Daily Mail, podle jehož informací k svatbě došlo na britském hradu Windsor. Jejím manželem se stal italský podnikatel Eduardo Mapelli Mozzi. Obřad potvrdil i britský The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice z Yorku a Eduardo Mapelli Mozzi

Článek

Původní termín svatby byl naplánován již na 29. května. Veselku však zhatila koronavirová pandemie. Ačkoliv nový termín nebyl oznámen, pár se podle informací britského deníku vzal během pátku na britském hradě Windsor v Královské kapli Všech svatých.

Královský obřad potvrdil i britský server The Telegraph, který s odvoláním na svoje zdroje uvedl, že se obřad konal v 11 hodin místního času. To následně potvrdil i mluvčí Buckinghamského paláce. Ceremonie páru, který byl zasnouben od září 2018, se mělo zúčastnit pouze okolo 20 osob z nejbližšího okruhu rodiny a přátel.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. během cesty na svatební obřad.

Svatby se zúčastnila sama královna se svým chotěm princem Filipem, kteří tráví karanténu právě ve Windsoru. Předpokládá se, že na svatbě byli přítomni také rodiče nevěsty – princ Andrew a Sarah, vévodkyně z Yorku.

Vnučka Alžběty II. může mít nejmenší královskou svatbu v dějinách

Koktejl

Už původní naplánovaná svatba jednatřicetileté Beatrice a sedmatřicetiletého Mozziho měla být podstatně méně okázalá než svatby princů Williama či Harryho. Pár například odmítl slavnostní jízdu kočáry.

Reklama

Výběr článků

Načítám