Hlavní obsah

Příměří na Ukrajině je iluze, ostřelování si vyžádalo sedm zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Doněck

Sedm vojáků bylo za posledních 24 hodin zraněno na východě Ukrajiny. Uvedl to mluvčí ministerstva obrany pro otázky operace ATO Andrij Lysenko. Optimismus z berlínské schůzky vyprchává.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Cvičení ukrajinských vojáků

Článek

„Za posledních 24 hodin nikdo nezemřel při bojových operacích, ale sedm vojáků bylo zraněno při ostřelování,“ uvedl Lysenko. Zranění jsou hlášena z pěti míst, což svědčí o tom, že klid není na celé délce fronty. Lysenko upozornil, že poprvé od léta propukly střety i v Luhanské oblasti u města Ščastja, kde separatisté podobně jako v nedalekém Krymském pálili z minometů.

Silná byla palba na doněcké frontě. „Okupanti přisunuli těžké zbraně. Za posledních 24 hodin bylo na naše pozice vypáleno sto minometných granátů,“ sdělil podle Ukrajinské pravdy Lysenko.

Dalších dvacet minometných granátů dopadlo u Krasnohorivců v mariupolském směru. Podotkl však, že je to lepší než před berlínskou schůzkou, kdy v této oblasti dopadlo desetkrát více granátů.

Separatisté ze samozvané Doněcké lidové republiky naopak oznámili, že ve stejném období na ně střílely ukrajinské síly ve 230 případech, přičemž ve 111 případech použily minometné granáty.

Na stránkách DNR-News uvedli, že se jim v pondělí podařilo zlikvidovat rozvědčíka ukrajinského dobrovolnického pluku Azov Mykolaje Myčehu.

Reklama

Výběr článků

Načítám