Hlavní obsah

Při vyprazdňování žumpy se utopilo sedm Poláků

Právo, Pavol Minarik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká tragédie se stala ve čtvrtek na rodinné farmě v západopolském městě Karczowka. Sedm lidí tam zahynulo při vyprazdňování tři metry hluboké močůvkové jímky, osmý bojuje v nemocnici o život. Většina z obětí jsou členové jedné rodiny. Není zatím jisté, zda se utopili nebo udusili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příčina neštěstí se vyšetřuje, ale podle dosavadních informací do jámy o výměře 50 metrů čtverečních nejprve zapadl traktor. Další lidé zahynuli při záchraně řidiče a vyprošťování stroje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Přežila jen 45letá žena. Ta byla ve vážném stavu převezena do nemocnice,“ uvedla Magdalena Bilinská, mluvčí zasahujících hasičů.

Koncentrace sirovodíku byla tak vysoká, že lidé během půl minuty ztratili vědomí a začali se topit, domnívá se Bilinská.

„Zachránila se pouze žena, která se do žumpy úplně nespustila, a z posledních sil se jí podařilo vyšplhat ven. Nadýchala se ovšem sirovodíku a ve velmi těžkém stavu je v nemocnici,“ uvedl lékař Maciej Pietrzak.

Pět obětí neštěstí je z jedné rodiny, další dva mrtví patří k obsluze traktoru s fekálním přívěsem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám