Hlavní obsah

Při požáru domova důchodců na Slovensku zahynuli dva lidé

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prievidza

Dvě oběti na životech a 11 zraněných si vyžádal sobotní požár v domově důchodců v obci Zemianske Kostoľany v okresu Prievidza. Dalších 48 lidí muselo být evakuováno.

Foto: Policie SR

Požár způsobil na domově důchodců značné škody.

Článek

Katarína Križanová z prezidia hasičského a záchranného sboru Slovenské republiky informovala, že hasiči byli k případu přivoláni po druhé hodině ráno.

„Po příjezdu na místo události bylo zjištěné, že požár vypukl v jednom z pokojů. Zasahujícím hasičům se požár podařilo v krátkém čase zlikvidovat a k jeho dalšímu rozšíření nedošlo,“ uvedla Križanová. „V pokoji našli hasiči dvě osoby bez známek života,“ dodala.

Foto: Policie SR

Oheň napáchal v domově důchodců značné škody.

Dalších 11 osob utrpělo zranění různého rozsahu. Téměř padesát lidí bylo evakuováno, protože prostory domova důchodců byly plné kouře.

„Na místě zasahovalo téměř 40 profesionálních hasičů z Prievidze, Trenčína, Partizánského a Nitry i místní dobrovolní hasiči,“ konstatovala Križanová. Hasiči ve spolupráci se záchrannou službou transportovali obyvatele domova důchodců do náhradního ubytovacího zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám