Hlavní obsah

Při domovní prohlídce u Delona našla policie 72 střelných zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie při domovní prohlídce u francouzského herce Alaina Delona našla 72 střelných zbraní, více než 3000 kusů munice a na pozemku soukromou střelnici. Osmaosmdesátiletý herec přitom nevlastní zbrojní průkaz. Podle agentury AFP o tom v úterý informovala prokuratura, která rovněž oznámila, že zahájila vyšetřování pro podezření z nelegálního držení zbraní.

Foto: ČTK

Alain Delon na archivním snímku

Článek

Delon „nemá žádné povolení držet střelné zbraně“, zdůraznil v tiskovém prohlášení státní zástupce Jean-Cédric Gaux. „Domovní prohlídka rovněž na pozemku objevila střelnici,“ dodal Gaux.

Domovní prohlídka se uskutečnila minulý týden na základě zprávy opatrovnického soudce z 8. února. Úředník pověřený právní ochranou Alaina Delona během návštěvy u něj doma zjistil, že herec vlastní střelnou zbraň. Delon žije na rozlehlém panství v Douchy, asi 100 kilometrů jižně od Paříže. Podle deníku Le Parisien domovní prohlídku navrhla Delonova dcera Anouchka s tím, že se obává, aby si otec neublížil.

Delon se proslavil zejména filmy v 60. letech, od 90. let se objevoval na plátně jen ojediněle. Herec je ve špatném zdravotním stavu a v posledních měsících se o něm psalo zejména v souvislosti se stížnostmi jeho dětí na Hiromi Rollinovovu, která bývá střídavě označována jako Delonova ošetřovatelka a partnerka.

Děti herce Delona podaly u soudu stížnost na jeho společnici. Družka je prý agresivní a chová se autoritářsky

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Domovní prohlídka

Výběr článků

Načítám