Hlavní obsah

Před budovou, kde je souzen Breivik, se pokusil upálit muž

Novinky,
Oslo
Aktualizováno

Před soudní budovou v norském Oslu, kde se koná proces s Andersem Behringem Breivikem, se pokusil v úterý upálit neznámý muž. Uvedla to televize Sky News. Podle posledních informací případ nijak nesouvisí s procesem.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se zapálil před budovou, kde probíhá proces s Breivikem

 
Článek

O mužově pokusu o sebeupálení informoval i norský veřejnoprávní rozhlas. Podle policie se asi 50letý muž u soudní budovy polil hořlavinou a zapálil se. Když mu hořely šaty, došel ke stráži, která budovu hlídá. Ta si všimla, že hoří a pomáhala mu.

Foto: Berit Roald, Reuters

Policisté u muže, který se pokusil upálit před soudem v Norsku.

"Na místě zasáhli policisté, kteří střežili budovu. Muž byl převezen do nemocnice s vážnými zraněními. Má popáleniny na 40 procentech těla," uvedl reportér Sky News Trygve Sorvaag a dodal: "Něco křičel, ale policie neví co." Podle výpovědi svědků po zapálení křičel na policisty ve švédštině, aby ho zabili.

"Policie uvedla, že je to norský občan," dodal Sorvaag.

Foto: Berit Roald, Reuters

Zdravotníci odvážejí muže, který se pokusil upálit před soudem v Norsku.

Před incidentem se muž zastavil před kanceláří norské advokátky Bente Roliové, kde podle právničky upustil obálku se "zmatenými" poznámkami. "Byl rozrušený. Velmi silně. Nemá nic společného s událostmi z 22. července," řekla Roliová agentuře AP.

"Byl duševně nevyrovnaný a domníval se, že je obětí spiknutí. Myslel si, že ho každý pronásleduje kvůli sociálním problémům, které má," dodala právnička.

Reklama

Výběr článků

Načítám