Hlavní obsah

Pozůstalým po hokejistech z Jaroslavle vyplatí pojistné 98 milionů rublů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská pojišťovna SOGAZ postupně vyplácí pojistné částky pozůstalým po obětech zářijové tragické havárie u severoruské Jaroslavle. Podle pojišťovací společnosti bude vyplacena celková částka 98 miliónů rublů (58 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Jeřáb zvedá zadní část zničeného letadla u Jaroslavle.

Článek

Při havárii, k níž počátkem září došlo při startu letadla hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl do Minsku, zahynulo 44 lidí včetně 26 hokejistů. Mezi mrtvými byli i čeští reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. Neštěstí přežil jen palubní inženýr Alexandr Sizov.

"Pojišťovací skupina SOGAZ pokračuje ve vyplácení pojistného pozůstalým," uvedla pojišťovna v prohlášení. Šéf ruské Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medveděv v této souvislosti vyjádřil naději, že pojistné bude vyplaceno v plném objemu, jak to stanoví smlouva mezi pojišťovnou a ligovým vedením.

Podle zpráv ruského tisku už rodinám pozůstalých bezprostředně po havárii vyplatilo vedení Jaroslavlské oblasti 300.000 rublů, dalších 150.000 dostali pozůstalí od města Jaroslavle (přes 260 tisíc Kč). Peníze měly obdržet i rodiny zahraničních hráčů, kteří v klubu působili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám