Hlavní obsah

Požár ve španělském nočním klubu si vyžádal nejméně třináct mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně třináct lidí zemřelo při požáru nočního klubu ve městě Murcia na jihovýchodě země. Další lidé jsou zraněni. Podle místních složek by počet mrtvých mohl ještě narůstat.

Foto: Eva Manez, Reuters

Hasiči zasahují ve španělské Murcii

Článek

Požár podle BBC propukl v populárním nočním klubu Teatre kolem šesté hodiny ranní. Zatím není jasné, co požár v klubu, kde se stále nacházelo mnoho lidí, způsobilo.

Starosta města José Ballesta a záchranné složky španělskému serveru T13 sdělili, že počet mrtvých nemusí být konečný, protože se stále několik lidí z klubu pohřešuje. To se také potvrdilo, původní zprávy hovořily o šesti, později sedmi a posléze třinácti mrtvými.

Foto: Bomberos/ayuntamiento de Murcia, ČTK/AP

Ohněm zničený interiér klubu

Španělský web infobae uvedl, že těla zemřelých nalezli hasiči při prohledávání místa po jeho uhašení. BBC později upřesnila, že hasičům se podařilo oheň dostat pod kontrolu kolem osmé hodiny, kdy nejprve našli čtyři mrtvá těla, o 40 minut později další dvě. Po poledni pak Ballesta na sociální síti X oznámil, že „počet mrtvých stoupl na sedm“. Ve 14 hodin počet obětí podle agentury Reuters stoupl na třináct.

Zatím čtyři lidé – 22letá a 25letá žena a 41letý a 45letý muž - byli převezeni do nemocnice kvůli nadýchání se kouřem.

Na místě zasahuje několik jednotek hasičů, očekává se také příjezd ministra vnitra Josého Ángela Antela.

Foto: Eva Manez, Reuters

Snímek zachycuje střechu shořelé diskotéky ve španělské Murcii

Ohňostroj připravil v Iráku o život nejméně 100 svatebčanů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám