Hlavní obsah

Poustevník si žádá tři dávky

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panta Petrovič (70) žije dobrovolně jako poustevník v jeskyni v pohoří Stará Planina na východě Srbska. Přesto se nyní nechal proti koronaviru očkovat poté, co se o pandemii dozvěděl při jedné ze svých vzácných návštěv nedalekého města Pirot.

Foto: Profimedia.cz

Panta Petrovič

Článek

Před dvaceti lety se Petrovič rozhodl odejít. Prodal vše, co vlastnil, získané peníze odkázal rodnému Pirotu na stavbu mostu a přestěhoval se do jeskyně. Živí se houbami, rybami a jídlem, které sbírá z popelnic, a spí na slámě.

Neočkovaní rodiče čtyř dětí zemřeli v Texasu během dvou týdnů

Amerika

Listu Kronen Zeitung řekl, že nerozumí rozruchu, za nímž stojí odpůrci vakcinace. „Virus nezná omezení. Přijde i sem, do této jeskyně. A co mám tedy dělat? Nechal jsem se očkovat a nic jsem necítil. O dva nebo tři dny později jsem už zase pil pivo, jako by se nic nestalo. Chci dostat všechny tři dávky, včetně posilovací dávky. Naléhavě žádám každého občana, aby se nechal očkovat. Každého jednoho,“ řekl Petrovič.

Poté, co Srbsko původně patřilo k průkopníkům vakcinace v Evropě, ochota očkovat v této balkánské zemi nyní výrazně poklesla.

Foto: Profimedia.cz

Panta Petrovič

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám