Hlavní obsah

Pouliční kamery komplikují práci ukrajinské protivzdušné obraně. Informují nepřítele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské vzdušné síly volají po koordinaci s městskými úřady, respektive jejich kamerovými systémy. Ty totiž při odrážení ruských raketových útoků natáčejí v režimu on-line úplně vše, včetně aktivit příslušníků jednotek protivzdušné obrany.

Foto: Profimedia.cz

Pouliční kamera na ilustračním snímku

Článek

Informace, které se nejprve objevily na sociálních sítích, potvrdil Jurij Ihnat, mluvčí velení ukrajinských vzdušných sil. V rozhovoru pro NV připustil, že kamerové systémy jsou velmi důležitými prostředky k zajištění bezpečnosti objektů i pořádku v zemi, ale jistá korekce bude zapotřebí.

„Určitou korekci v době, kdy zasahuje protivzdušná obrana, bude třeba udělat, to nevylučuji. Protože kamery vše sledují on-line, přenášejí záznamy na YouTube, a tudíž nepřítel vidí (naše aktivity) v reálném čase. Proto si myslím, že se budeme muset zkoordinovat s místními úřady, abychom tuto otázku vyřešili“, řekl Ihnat.

Upozornil přitom, že kamery nejsou jediným možným zdrojem informací poskytovaných protivníkovi. „Kromě kamer je i nemalá řada obyvatel, občanů, kteří to všechno natáčejí na mobilní telefony a pak (záběry) zveřejňují na sociálních sítích a tak dále. V dnešní době se proto asi jen těžko podaří zabránit únikům (dat), ale omezit poskytování operativních informací nepříteli je nutné,“ uzavřel Ihnat.

Ukrajinci sestřelili od září 540 dronů a 500 řízených střel

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám