Hlavní obsah

Poslední karikatura zavražděného šéfredaktora byla „prorocká”

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfredaktor magazínu Charlie Hebdo Stéphane Charbonnier jako by „pomstu“ svých odpůrců na sebe sám přivolal. Ve středečním čísle totiž vyšla nejnovější a vlastně i poslední z jeho karikatur, pod něž se vždy podepsal jako „Charb“. Zkratka se natolik vžila, že mu v novinářské komunitě i mezi čtenáři Charlie Hebdo už nikdo jinak neřekl.

Charbonnierova kresba v nejnovějším čísle magazínu Charlie Hebdo

Článek

Zmíněný obrázek zachycuje ozbrojeného islamistu, nad jehož hlavou stojí „Stále žádné atentáty ve Francii“. A ozbrojenec na to v bublinách reaguje: „Jen počkejte! Máme čas do konce ledna, abychom vyjádřili svá přání.“

Charbonnierova kresba v nejnovějším čísle magazínu Charlie Hebdo s nápisem nad hlavou islamisty Stále žádné atentáty ve Francii

Sedmačtyřicetiletý „Charb“, jenž byl znám jako zapálený stoupenec Francouzské komunistické strany, vedl redakci od května 2009.

Kromě karikatur měl v časopise i vlastní rubriku „Charb nemá rád lidi“.

Byl na jednom z čelných míst na listině osob, o jejichž životy usiluje teroristická síť al-Kajdá. Policie mu proto v posledních letech poskytovala ochranu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám