Hlavní obsah

Porucha na plynovodu eustream zásobování Slovenska plynem neohrozila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožňava

U slovenského města Rožňava došlo v sobotu k technické poruše na plynovodu eustream a k úniku plynu. Agentura TASR informovala, že závada neměla vliv na energetickou bezpečnost země a nebyl ohrožen ani tranzit plynu přes Slovensko.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Linie, na níž došlo k havárii, byla natlakována, ale nebyla používaná k přepravě plynu. Na místě jsou všechny příslušné složky, okolí poruchy je zajištěné dostatečným ochranným pásmem,“ uvedl mluvčí společnosti eustream Gabriel Beer.

Mluvčí zdůraznil, že při zmíněné technické havárii nedošlo k ohrožení zdraví a životů lidí. „Důvody poruchy se zjišťují, okolí je zabezpečené a oprava poškozeného úseku začne v nejbližším možném čase,“ dodal mluvčí.

Hlavním předmětem činnosti společnosti eustream je tranzitní potrubní přeprava zemního plynu přes území Slovenska. Přepravní systém společnosti je napojený na trasy na Ukrajině, v České republice, Rakousku a Maďarsku.

Plyn zlevňuje, lidé ročně ušetří tisíce

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám