Hlavní obsah

Pomohlo by snížit počet obyvatel Ruska na 50 milionů, řekl Walesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Politický systém v Rusku bude muset být změněn, protože umožnil v minulosti Stalinovi, dnes Putinovi a zítra pomůže jim podobným páchat barbarské činy, řekl bývalý polský prezident Lech Walesa v rozhovoru pro francouzský list Le Figaro.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Bývalý polský prezident Lech Walesa

Článek

„I kdyby Ukrajina vyhrála válku, za pět let se stane totéž, co nyní, a za deset let se objeví nový Putin. Vzhledem k tomu, že tato země dosud anektovala 60 národů, bylo by nejlepším řešením pro svět snížit počet jejích obyvatel na 50 milionů,“ dodal bez dalšího vysvětlení. Rusko má 145 milionů obyvatel.

To vyvolalo ostrou reakci ruské televizní stanice Rossija 1, která v pořadu 60 minut oznámila, že na Walesovu hlavu vypsala odměnu pět milionů eur (122,8 mil. korun), protože „nabádá k organizování povstání v Rusku, krvavé občanské válce a svržení prezidenta“.

Walesa se má omluvit Kaczyńskemu. Označil ho za strůjce katastrofy ve Smolensku

Evropa

„Vůbec nemusíte utrácet takovou částku, abyste mě chytili a přivezli do Moskvy. V klidu a bez problémů se tam sám vydám, veřejně se setkám s těmi, kdo mě obviňují, a zopakuji jim do očí svá tvrzení,“ sdělil na Facebooku Walesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám