Hlavní obsah

Policie propustila muže, kterého podezřívá z brutálních útoků na koně

Haut-Rhin

Francouzská policie v pondělí večer zatkla nejméně jednoho muže, který měl být zapletený do mučení a zabíjení koní po celé zemi. Ve městě Haut-Rhin, nedaleko hranic s Německem, zatkla 50letého muže, uvedla agentura AFP. Z ničeho ho ale neobvinila a v úterý kolem poledne ho propustila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Francii dopadli zabijáka koní, který jim vypichoval oči a uřezával uši a genitálieVideo: GENDARMERIE DE L'YONNE, Reuters

 
Článek

Pátrací akci, do které se zapojilo asi čtyřicet policistů a jeden vrtulník, spustil v noci jeden chovatel z venkovské oblasti poblíž Dijonu. V noci spatřil na své pastvině dvě osoby. Kvůli podezření, že jde o pachatele brutálních útoků, přivolal policii. Podezřelým se však podařilo uniknout.

V rámci pokračujícího vyšetřování ale policisté zatkli 50letého nezaměstnaného muže z departementu Haut-Rhin, který je vzdálený zhruba 200 kilometrů od Dijonu. Policie ho ale z ničeho neobvinila a v úterý dopoledne muže propustila.

Francouz chtěl zabít mouchu, výsledkem byl ničivý výbuch

Koktejl

Už dříve policie uvedla, že nemá tušení, co je motivem brutálních útoků na zvířata. Připustila ale, že by se mohlo jednat o satanistický rituál, zvrhlý hon za trofejemi či plnění zvrácené výzvy ze sociálních sítí.

Ve Francii od počátku roku zaznamenali více než tři desítky případů, kdy neznámý pachatel či pachatelé koně a poníky pořezali, někdy jim vydloubli oko, uřízli genitálie nebo ucho. Případů výrazně přibylo v létě.

Ministr vnitra Gérald Darmanin ještě před zatčením slíbil, že poblíž pastvin se bude nově pohybovat více policejních hlídek. Případem se zabývá i další ministr Macronovy vlády Julien Denormandie, který má na starost zemědělský sektor.

Policie zveřejnila portrét jednoho z podezřelých a vyzvala chovatele koní, aby bedlivě sledovali své pastviny, nenechávali zvířata bez dozoru a případně nainstalovali bezpečnostní kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám