Hlavní obsah

Policie zadržela Roberta Fica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenská policie zadržela bývalého slovenského premiéra Roberta Fica. Stalo se tak na začátku protivládního protestu v Bratislavě, informovala strana Směr, jejímž je Fico předsedou. Policie uvedla, že Fico byl zadržen kvůli porušení zákazu shromáždění. Na Slovensku nyní platí nouzový stav a shromažďování je zakázáno.

Foto: TV Markíza

Bývalý slovenslý premiér Robert Fico v policejním autě

Článek

Fico byl po několika hodinách propuštěn, při odchodu z policejní stanice řekl, že byl „obviněn z podněcování.”

„Policisté se styděli, jakou špinavou práci musí dělat, protože jim to přikázali,” uvedl.

Zadržen před protestem

Expremiér Fico avizoval na čtvrtek večer protest formou jízdy automobilů přes město, před budovu úřadu vlády a Prezidentský palác. Když přijel na Tyršovo nábřeží, byl zadržen policií a předveden na policejní stanici.

Foto: Facebook Smer

Robert Fico ve čtvrtek večer

„Takto vypadá demokracie v přímém přenose. Chtěli jsme udělat klidný protest po Bratislavě a podívejte se na tohle,” řekl při zadržení Fico.

Fico a Čaputová: komunikace na ostří nože

Evropa

Představitelé strany Směr chtěli jízdou po Bratislavě protestovat proti „pohřbívání demokracie“ současnou vládou a prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

„Dáme velmi jasně najevo vládě a prezidentce, co si myslíme o jejich chápání demokracie,“ řekl Fico před protestem.

Místopředseda Směru Juraj Blanár řekl, že protest se uskuteční i bez Fica. „Tohle nás nezastaví,” uvedl. „Je to teror a fašismus,” dodal poslanec Směru Ľuboš Blaha.

Expremiér připustil, že v době nouzového stavu není možné pořádat veřejné shromáždění, proto se rozhodli o protestní jízdu v ulicích.

Pellegrini s Ficem se teď perou o stejného voliče

Evropa

„Našeho protestu se může zúčastnit kdokoli, když se rozhodne vzít své osobní motorové vozidlo a zařadí se mezi nás,“ dodal Fico. V nouzovém stavu je povoleno shromáždění maximálně šesti osob.

Fico vystupuje na veřejnosti jako odpůrce očkování, které označuje za farmabyznys. Odmítá roušku a na tváři nosí jen plastový kryt. Z policejní nahrávky vyplývá, že sám covid prodělal na dovolené v Řecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám