Hlavní obsah

Policie v Essenu zavřela nákupní centrum kvůli hrozícímu útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen

Policie v západoněmeckém Essenu v sobotu zavřela nákupní centrum poté, co obdržela zprávy o hrozícím teroristickém útoku. Essenské úřady uvedly, že nákupní centrum na náměstí Limbecker Platz bylo uzavřeno z „bezpečnostních důvodů“. Informoval o tom server deníku The Independent.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Německá policie v sobotu nákupní centrum Limbecker Platz v Essenu

Článek

„Policie má konkrétní náznaky možného útoku,“ uvedl mluvčí policie Severního Porýní-Vestfálska. „Abychom návštěvníky nevystavili případnému nebezpečí, nebudou moci vstoupit do nákupních hal ani parkoviště. Současné šetření naznačuje, že hrozba se týká pouze nákupního centra,“ dodal.

Podle policie se vyšetřovatelé se okamžitě zaměřili na původ hrozby útoku ve spolupráci se speciálními jednotkami a zřídili telefonní linku pro znepokojené obyvatele.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Policie hlídá uzavřené nákupní centrum v německém Essenu.

Na webové stránce centra visí oznámení s výzvou návštěvníkům k trpělivosti a pochopení.

Jedno z největších nákupních center v Německu bylo otevřeno v roce 2008, hostí okolo dvou set obchodů. Denně jej navštíví více než 50 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám