Hlavní obsah

Policie rozbila největší pedofilní skupinu na síti, vyšetřovala 50 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Haag
Aktualizováno

Europol ve středu oznámil, že při velkém celosvětovém zátahu proti pedofilní skupině bylo nově zatčeno 184 osob. Uvedla to televize SkyNews. Počet zatčených během tři roky dlouhé operace ale dosáhl několika set. Podle policie se jedná o vůbec největší pedofilní kruh na světě, vyšetřováno bylo na 50 000 lidí.

Foto: Novinky

Článek

"Bylo zjištěno 670 podezřelých, 184 lidí již bylo zatčeno a je evidováno 230 dětských obětí těchto odporných zločinů," oznámil ředitel Europolu Rob Wainwright na tiskové konferenci v Haagu, kde organizace sídlí. Centrála Europolu zapojila do vyšetřování úřady ve 30 evropských a dalších zemích. Vyšetřovací tým tvořili experti z 13 států.

Členové pedofilní skupiny působili v Británii, USA, Austrálii, na Novém Zélandu, v Thajsku i v Brazílii, kde proti ní získali vůbec první důkazy. Samotné servery, na nichž byly umístěny pornografické materiály, byly v Nizozemsku.

Podle policie se podařilo ze spárů pedofilů vyrvat stovky dětí.

Ředitel britského centra pro zneužívané děti a ochranu na síti (CEOP) Peter Davies řekl: „Vyšetřování na internetovém fóru, které představovalo největší pedofilní skupinu propojenou po síti, se dostalo do závěrečné fáze.“Podle ČTK šlo o fórum boylover.net, které podporovalo sexuální vztahy mezi dospělými a mladými chlapci. V jednu dobu mělo fórum 70 000 členů.

V Británii bylo zadrženo během tří let přes 120 podezřelých, přičemž třicet jich bylo usvědčeno.

Mezi nimi je i vedoucí skautské skupiny, 38letý John McMurdo, který měl 2000 snímků zneužívaných dětí. Zahradník Stephen Palmer (54) z Merceyside měl 10 000 obrázků zneužívaných dětí a sdílel je s Američany.

Europol uvedl, že akce dál pokračuje, ale že je přesvědčen, že hlavní pachatelé už byli dopadeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám