Hlavní obsah

Policie postřelila zahalenou ženu, která v pařížském vlaku volala Alláhu akbar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie v úterý postřelila ženu, která podle svědků v příměstském vlaku v Paříži pronášela výhrůžné poznámky a provolávala Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký). S odvoláním na místní policii o tom informovala AFP. Podle agentury AP byla žena následně hospitalizována na urgentním příjmu v pařížské nemocnici.

Francouzská policie postřelila ženu v hidžábu, která v pařížském vlaku volala Alláhu akbar.Video: Reuters

 
Článek

Místní policii se podařilo ženu, na kterou upozornili cestující, „izolovat“ ve stanici Knihovna Françoise Mitterranda, sdělil AFP policejní zdroj, který ženu popsal jako „zcela zahalenou“ a pronášející výhrůžky.

Podle agentury AP žena „odmítla uposlechnout policejní příkazy“, následkem čehož měli mít policisté strach o svůj život a použít zbraň. Pařížská prokuratura následně uvedla, že žena byla hospitalizována na urgentním příjmu.

Stanice metra a příměstských vlaků na východě Paříže byla evakuována.

Francouzská prokuratura v souvislosti s úterním incidentem zahájila dvě vyšetřování. Jedno se bude zabývat jednáním ženy a druhé má určit, zda bylo použití střelné zbraně ze strany policie oprávněné, uvedl britský deník The Guardian.

Zvýšené varování

Agentura AP dále připomněla, že Francie nedávno vyhlásila nejvyšší stupeň varování před teroristickým útokem.

K tomuto kroku Paříž přistoupila kvůli nedávnému ubodání učitele ve škole v Arrasu na severu země islámským teroristou, který se hlásil k teroristické skupině Islámský stát.

Mladík ve Francii zabil nožem učitele. Země vyhlásila nejvyšší stupeň varování před terorismem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám