Hlavní obsah

Policie identifikovala střelce z Moskvy. Jednal sám a vykřikoval hesla Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruští vyšetřovatelé identifikovali muže, který ve čtvrtek zastřelil u centrály kontrarozvědky FSB na náměstí Lubjanka v centru Moskvy jednoho člověka a dalších pět zranil, uvedl moskevský rozhlas. Údajně jde o devětatřicetiletého Jevgenije Maňurova. Očití svědkové tvrdí, že střelec při útoku vykřikoval hesla, která používají bojovníci Islámského státu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník zastřelil u centrály kontrarozvědky FSB v Moskvě jednoho člověkaVideo: Reuters

 
Článek

Maňurov je rodákem z Moskevské oblasti. Policie měla původně podezření, že se do akce zapojily tři osoby. Podle pátečních informací je ale zřejmé, že pachatel jednal sám.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Policisté u budovy ruské tajné služby FSB, kde se střílelo.

Podle ruských vyšetřovatelů šlo o teroristický útok, který byl načasován na dobu tradiční tiskové konference prezidenta Vladimira Putina, která se koná při příležitosti konce roku a letos trvala čtyři hodiny, napsal list Kommersant.

Teror v centrále ruské tajné služby FSB. Střelec byl „neutralizován”

Evropa

Ten také uvedl, že kontrarozvědka FSB chystá v důsledku řady skandálů a neefektivní práce při předcházení zločinům personální změny. Čtvrteční incident byl podle listu jen poslední kapkou.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Policisté u centrály ruské tajné služby FSB v Moskvě.

Kontrarozvědkou v poslední době otřásají velké skandály včetně případů korupce, násilných útoků, a dokonce organizování zločineckých skupin. „Vzhledem k tomu mohou přijít organizační důsledky a kádrové změny,“ konstatoval Kommersant.

Reklama

Výběr článků

Načítám