Hlavní obsah

Policie dopadla údajného organizátora pokerové loupeže v Berlíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie v noci na pondělí zadržela údajného organizátora přepadení mezinárodního pokerového turnaje v Berlíně, odkud si lupiči před dvěma týdny odnesli 242 000 eur (přes šest miliónů korun). Před několika dny policisté dopadli čtyři jeho komplice, kteří loupež provedli, po penězích nadále pátrají, uvedl zpravodajský web welt.de.

Článek

Osmadvacetiletý Libanonec podle policie celou akci naplánoval a také řídil vůz, kterým skupina po loupeži v berlínském luxusním hotelu Grand Hyatt, kde se turnaj konal, uprchla. S jedním již dříve zatčeným lupičem je příbuzný.

Před týdnem ve středu se k přepadení turnaje dobrovolně úřadům přiznal jedenadvacetiletý muž. Policistům také uvedl jména tří svých kompliců. Berlínské státní zastupitelství následně uvedlo, že případ je prakticky vyřešen. Poté ale německá média informovala o páté osobě, která se měla na loupeži rovněž podílet.

Nadále podle DPA zůstává nejasné, zda za loupeží stojí skutečně dvě znepřátelené arabské rodiny, jak v neděli uvedl list Berliner Morgenpost. Policie odmítla potvrdit, zda podstatné informace k dopadení zlodějů pocházejí od jedné ze zmíněných rodin. Oba klany se měly znesvářit kvůli obchodům s drogami a kuplířství.

Berlínská policie před týdnem krátce zadržela jednoho podezřelého, ale kvůli nedostatečně podloženému podezření jej po několika hodinách propustila.

Pokerového turnaje EPT Berlin 2010 se vedle asi tisícovky nejlepších pokerových hráčů světa zúčastnili také dva Češi. Na výhry připadlo 4,6 miliónu eur (asi 118 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám