Hlavní obsah

Polák dceři k osmnáctinám zkonstruoval dělo. Narozeninový odpal zranil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V malé obci Chodaczów v Podkarpatském vojvodství na jihovýchodě Polska chtěl otec své dceři k 18. narozeninám udělat radost a na oslavě odpálit salvu z děla, které pro tuto příležitost sám vyrobil. Výbušniny však nečekaně explodovaly v hlavni a střepiny na akci s 50 hosty zranily pět mladých lidí. Dva jsou ve vážném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Případem se zabývá oblastní soud v Ležajsku.

Prokuratura otce kvůli dělu obvinila z neoprávněné výroby a vlastnictví signální zbraně. Zároveň se měl provinit neoprávněným nabytím, přechováváním a nakládáním s výbušninami a pyrotechnickým materiálem, napsal server gazeta.pl s odvoláním na mluvčího prokuratury Krzystofa Ciechanowského.

Žalobce navrhl trest 14 měsíců vězení a vyplacení odškodného zraněným. Obžalovaný otec s návrhem souhlasil. „Obviněný, který nebyl dosud trestán, se ke spáchaným skutkům přiznal v plném rozsahu, vyjádřil lítost a vůli dobrovolně přijmout a provést navržený trest,“ uvedl Ciechanowski.

Zdrogovaný řidič zabil v Polsku pět lidí vracejících se ze svatby

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám