Hlavní obsah

Poláci v Gdaňsku napadli ukrajinského taxikáře. Žádal je, aby za jízdy nepopíjeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické chvíle zažil v noci na sobotu taxikář ukrajinské národnosti v Gdaňsku. Dva muži ve věku 40 a 43 let z Krakova ho při jízdě v přímořském městě nejprve hrubě slovně a poté i fyzicky napadli. Zároveň se vysmívali jeho původu a vyhrožovali mu smrtí.

Foto: Staff, Reuters

Umělecké dílo Piotra „Tuse“ Jaworského zobrazující Putina, Hitlera a Stalina je vystaveno na fasádě kanceláře maršála Pomorského vojvodství v Gdaňsku v Polsku

Článek

„Policie oba násilníky, které zachytila bezpečnostní kamera v taxíku, zadržela v neděli,“ uvedl v úterý týdeník Wprost. Videozáznam ukázal, že taxikář zdvořile požádal cestující, aby ve vozidle nepili alkohol, což cestující vyprovokovalo k agresi.

„Ku…a, nejenže ho živím, podporuji a platím jeho podniku, on mi ještě přikazuje, že já, Polák, nesmím ve své zemi pít pivo,“ bylo vidět a slyšet na videozáznamu jednoho z nich. Na druhé straně druhý z agresivních cestujících, když taxikář zastavil na křižovatce, ho fyzicky napadl a vyhrožoval mu zabitím.

„Navíc, protože rozzuření cestující chtěli ukrajinskému taxikáři ukrást auto, použil proti nim pepřový sprej. Poté otevřel dveře vozu a začal volat o pomoc, načež oba útočníci utekli,“ uvedl Wprost.

Policie zadržela jednoho z útočníků v Gdaňsku a druhého na krakovském letišti těsně předtím, než se pokusil odletět do Norska. Oba jsou zadrženi pro trestné činy násilí, vyhrožování zabitím a pokus o krádež cizí věci.

Výmluva řidiče vyrazila zkušenému polskému policistovi dech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám