Hlavní obsah

Výmluva řidiče vyrazila zkušenému polskému policistovi dech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí v neštěstí měl v sobotu ráno šestatřicetiletý řidič mikrobusu v obci Bojanówka v Lublinském vojvodství na východě Polska. Poté, co před železničním přejezdem ignoroval dopravní značku Stop, která řidiči přikazuje zastavit, do jeho auta v plné rychlosti vrazil vlak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řidiči se ale naštěstí nic nestalo a z nehody vyvázl bez zranění. Na otázku policistů, proč nerespektoval dopravní značku, odpověděl následovně: „Pravidelně tudy jezdím dlouhé roky, ale v tento čas jsem tady ještě nikdy neviděl projíždět vlak,“ řekl v neděli polské televizi TVN24.

Kromě zcela zničeného auta policisté Polákovi za mimořádně hrubé porušení pravidel silničního provozu na místě zadrželi řidičský průkaz, tím ale tento příběh nekončí.

„O dalším osudu řidiče, který před jízdou nekonzumoval alkohol a v mikrobusu byl v době nehody sám, rozhodne okresní soud v Radzini Podlaské,“ informoval mluvčí policie Piotr Mucha. Dodal, že za dlouhé roky působení u dopravní policie se setkal ze strany řidičů s různými výmluvami, ale tato mu doslova vyrazila dech.

Desetiletého řidiče zadrželi za rychlost, jeho otec nasával na sedadle spolujezdce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám