Hlavní obsah

Poláci na hranicích s Ukrajinou zastavují autobusy. Nepřijatelné, rozčiluje se ukrajinský ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský ministr infrastruktury Oleksandr Kubrakov v pondělí na sociální síti X informoval, že polští demonstranti a místní policie začali na hranicích zastavovat autobusy mířící do Polska z Ukrajiny nebo opačným směrem. Podle něj si protestující cestující berou jako rukojmí, což považuje za nepřijatelné.

Foto: Reuters

Polští farmáři protestují u hranic s Ukrajinou

Článek

„Ze zablokované polské hranice přicházejí nepříjemné zprávy,“ stojí v Kubrakovově příspěvku. „Protestující a policie zastavují autobusy jedoucí do Polska nebo z něj. Cestující jsou zadržováni bez jakéhokoliv vysvětlení.“

Jak píše server Ukrainska Pravda, Kubrakov považuje podobnou formu protestu za nepřijatelnou, protože kvůli válce na Ukrajině tyto autobusy převážejí „ženy s malými dětmi, sociálně zranitelné kategorie, vojenský personál vracející se z výcviku nebo mířící na něj“. „Pokus brát si je jako rukojmí protestu se zdá pro civilizovaný svět nevhodný,“ napsal závěrem.

V pondělí polští farmáři zablokovali pohyb kamionů z Ukrajiny do Polska na hraničních přechodech Uhryniv a Ustyluh. Každou hodinu jich propustí jen šest. Na přechodu Zosin–Ustyluh pak protestující nepouštějí žádné tahače.

Další restrikce pro tahače trvají i na přechodech Dorohusk–Jahodyn, Rava-Ruska–Hrebenne, a  Medyka–Shehyni.

Trump by utnul pomoc Ukrajině, chce tak ukončit válku, řekl Orbán po návratu z USA

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám