Hlavní obsah

Podvodnice v bizarním příběhu plném falešných identit donutila matku s dcerou k sebevraždě

Novinky, coe

Před soudem ve skotském Paisley ve čtvrtek stanula 33letá Linsey Cottonová, která se v kuriózním případu plném nepravých identit, vládních konspirací a tajných společností přiznala k podvodu a vyhrožování dvěma ženám. Ty pod neúnosným tlakem okolností spáchaly sebevraždu. Matka s dcerou utrpěly řezná poranění a v roce 2013 na ně obě zemřely.

Foto: Profimedia.cz

Margaret a Nicola McDonoughovy

Článek

Linsey Cottonová se podle serveru Daily Mail poprvé začala o rodinu McDonoughových zajímat v roce 2012. Tehdy pod jménem Stephanie v internetové seznamce oslovila 33letého Michaela McDonougha, aby se dostala do blízkosti jak jeho samotného, tak i jeho rodiny. Fotografie do svého profilu si vypůjčila od dcery své nevlastní sestry. A působila velmi věrohodně. Jako Stephanie dokonce z Michaela vymámila zásnubní prsten a jemu vůbec nevadilo, že se s ní naživo zatím nesetkal.

Michael McDonough jí během roku věnoval v přepočtu dohromady kolem 200 tisíc korun. To však domnělé Stephanii alias Linsey Cottonové nestačilo, a zde se začíná odvíjet jen těžko uvěřitelný příběh.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

Hotel Premier Inn ve skotském Greenocku, kde byly matka s dcerou nalezeny.

Aby se Cottonová rodině skutečně přiblížila, neváhala se s jejími členy i osobně setkat, uvedl server Mirror. Vydávala se za přítelkyni Stephanie a McDounoughovým naservírovala snůšku výmyslů o tom, že se její kamarádka stala obětí napadení a nyní podstupuje experimentální léčbu pomocí kmenových buněk ve fiktivní pololegální medicínské společnosti Biotech Scotland.

Michael McDonough souhlasil s přispěním na léčbu, jeho snahy se se Stephanií setkat však Cottonová úspěšně odháněla různými výmluvami. Nakonec vyrukovala s tvrzením stejně troufalým jako bizarním, totiž že Biotech Scotland chce Stephanii usmrtit, protože pokud tajnou pokusnou léčbu nepřežije ani jeden zkušební pacient, firma dostane vyplaceno 100 miliónů liber. Zároveň McDonoughovi řekla, že společnost má velmi přísná pravidla na ochranu osobnosti, a proto o tom nesmí nikomu říct.

„Přinutila Michaela uvěřit, že Biotech se pokusil Stephanii zabít a že skandál je tak obrovský, že se do toho vložila i vláda a pokusila se to ututlat,“ popsal soudu žalobce Fraser Gibson.

Michael, který byl podle Gibsona pod nesnesitelným tlakem událostí, mistrně vykonstruovaných Cottonovou, která dokázala zařídit i pozdní noční telefonáty s vyhrožováním násilím, se však svěřil matce, která to pak řekla jeho sestře, což podle Cottonové bylo tak markantním narušením dohody, že oběma ženám hrozilo dvacet let ve vězení.

Sebevražda v hotelu

Cottonová jim dále nabídla, že za úplatu jim zprostředkuje kontakt na právníka, který nechá celý případ „zmizet“, a mladší z žen, která se měla „provinit“ více, za další peníze obstará falešné doklady, aby mohla opustit zemi. Celá situace však byla pro dvojici natolik tíživá, že 10. května 2013 spáchaly obě ženy sebevraždu. Byly nalezeny intoxikovány léky a s řeznými ranami v hotelu Premier Inn v Greenocku.

Dvaapadesátiletá Margaret zemřela ještě týž den a její třiadvacetiletá dcera Nicola o tři dny později v nemocnici.

Vyšetřování případu ukázalo, že Cottonová použila 15 mobilních telefonů, dva laptopy a dva tablety, aby rodinu přesvědčila, že v příběhu figuruje více než tucet různých osob. Vydávala se za Stephaniny sourozence, rodiče, zdravotní sestru, právníka, advokáta a dokonce za státní úředníky. Michaela během roku kontaktovala ve 33 tisících případech.

Soudního líčení se ve čtvrtek účastnili i pozůstalí členové rodiny. Cottonová, která k soudu dorazila z vazby, na svou obhajobu uvedla, že chtěla mít s Michaelem McDonoughem vztah. Soudce odložil vyhlášení rozsudku na příští měsíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám