Hlavní obsah

Podnikatele Passera kvůli jízdě 417 km/h v Německu neobžalují

Miliardář Radim Passer, který na německé dálnici zkoušel svůj sportovní vůz značky Bugatti a jel rychlostí až 417 kilometrů v hodině, nebude obžalován. Oznámilo to státní zastupitelství ve Stendalu na severovýchodě Německa.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Podnikatel Radim Passer

Článek

Němečtí vyšetřovatelé podezřívali miliardáře ze zakázané závodní jízdy. Podle německých zákonů je takové závodění trestné i v případě, že řidič závodí sám pro sebe a pohybuje se nepřizpůsobenou rychlostí a hrubě a bezohledně ohrožuje provoz s cílem dosáhnout co nejvyšší rychlosti.

Skutková podstata trestného činu, za který hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest, ale nebyla naplněna, konstatovalo nakonec státní zastupitelství.

Radim Passer testoval svůj sporťák na německé dálnici a dosáhl rychlosti 417 km/h

Passer testoval vloni svůj automobil na zhruba desetikilometrovém rovném úseku dálnice A2, která spojuje Berlín a Hannover. Německou dálnici si vybral podle všeho, protože na ní z velké části neplatí žádné rychlostní omezení. Jízdou se později pochlubil na videu, které zveřejnil na internetu.

V Německu se v posledních letech opakovaně diskutuje o tom, zda zavést na dálnicích všeobecný rychlostní limit 130 kilometrů v hodině. Výzkumy totiž ukazují, že na úsecích bez limitu dochází k výrazně vyššímu množství závažných nehod.

Reklama

Výběr článků

Načítám