Hlavní obsah

Podezřelý ze svržení turistky do rokle u zámku Neuschwanstein se přiznal

Novinky, Vít Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Muž, který měl minulou středu u bavorského zámku Neuschwanstein shodit do hluboké rokle dvě mladé ženy, se k činu doznal. Jde o třicetiletého Američana. Okolnosti jeho činu ale zůstávají nejasné, úřady stále žádají případné svědky o poskytnutí obrazových materiálů.

Policisté odvádějí podezřelého z vraždy u zámku NeuschwansteinVideo: ERIC ABNERI, AP

 
Článek

Německá policie stále hledá stopy po útoku, který se odehrál minulou středu u slavného zámku Neuschwanstein v jižním Bavorsku. Američan měl během něj násilím strčit své dvě krajanky tak, že se zřítily do padesát metrů hluboké rokle. Jedna z nich se pádem zabila, druhá přežila bez vážných zranění.

Podle deníku Süddeutsche Zeitung, který se odvolává na policejní zdroje, pochází podezřelý z amerického státu Michigan a v současnosti se nachází ve vazbě ve městě Kempten. Vyšetřovatelům se měl při druhém výslechu k činu přiznat, ačkoli vinu nejprve odmítl.

Foto: ERIC ABNERI, AP

Policisté odvádějí podezřelého z vraždy u zámku Neuschwanstein

Podle dosavadních informací se muž s oběma Američankami seznámil náhodně minulou středu a poté je vylákal k procházce na vyhlídkový most Marienbrücke, odkud se otevírá nejlepší pohled na slavný zámek. V blízkosti mostu měl na jednu z žen sexuálně zaútočit a poté, co se obě začaly bránit, je strčil do rokle.

Foto: Profimedia.cz

Marienbrücke u zámku Neuschwanstein

Jeden ze svědků, které němečtí policisté zatím vyslechli, uvedl, že podezřelý muž měl v obličeji řadu škrábanců. To by nasvědčovalo tezi o tom, že se ženy před shozením do rokle bránily.

Podle serveru ntv byla dvaadvacetiletá Američanka, která útok přežila, propuštěna z nemocnice již minulý pátek, tedy pouhé dva dny po činu. Úřady však tuto skutečnost „z bezpečnostních důvodů“ zveřejnily až v pondělí.

Američan shodil dvě krajanky z mostu u proslulého zámku Neuschwanstein. Jedna je po smrti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám