Hlavní obsah

Pochod gayů a lesbiček přilákal v Bratislavě extremisty

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Extremistům z Lidové strany Naše Slovensko se nepodařilo narušit sobotní pochod gayů a lesbiček v centru Bratislavě. Bezpečnost účastníků pochodu Duhový pride zajišťovalo několik stovek policistů, vodní dělo a nad trasou pochodu kroužil vrtulník.

Pochod gayů a lesbiček přilákal v Bratislavě extremistyVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Náměstí Svobody, kde se účastníci pochodu shromažďovali, bylo celé ohrazené kovovými zátarasy. Za nimi se objevilo několik desítek pravicových extremistů. V rukou drželi podobizny Jozefa Tisa a Andreje Hlinky. „Nechceme v Bratislavě homosexuální extremisty“ hlásal jejich transparent.

K jediné výtržnosti došlo při symbolickém oddávání tří párů na pódiu. Krátce ostříhaný mladík v té chvíli hodil mezi účastníky akce dýmovnici. Policisté ho vzápětí zadrželi. Na pódiu mezi tím symbolicky oddali tri páry - mužský, ženský a smíšený. Účastníci akce přivítali symbolické sňatky jásotem. „Na Slovensku nejsou povolena manželství lidí stejného pohlaví. Mělo by se to změnit,“ uvedla Jana, která přijela z Nitry.

Podporu pochodu vyjádřil primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a velvyslanci několika členských zemí Evropské unie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pravicoví extremisté přišli s portréty Jozefa Tisa a Andreje Hlinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám