Hlavní obsah

Počet obětí ruského raketového útoku na Lvov stoupl na devět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet obětí ruského raketového útoku na západoukrajinský Lvov stoupl na devět, oznámilo v pátek podle agentury Ukrinform ukrajinské ministerstvo vnitra. Záchranné práce po úderu, který se odehrál v noci ze středy na čtvrtek, pokračují.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následky raketového útoku ve Lvově

Článek

„Počet obětí ruského raketového útoku se zvýšil na devět osob, 42 lidí bylo zraněno (včetně tří dětí),“ stojí v prohlášení ministerstva.

Podle ukrajinských vzdušných sil Rusové zaútočili střelami Kalibr z lodí a ponorek v Černém moři. Zasažená několikapatrová budova ve Lvově byla podle šéfa oblastní správy Maksyma Kozyckyje prakticky zničena. Další domy v okolí jsou poškozeny, podobně jako desítky automobilů.

Starosta Lvova Andrij Sadovyj ruský úder označil za jeden z největších útoků od začátku ruské invaze na město, které leží jen desítky kilometrů od hranic s Polskem.

Lvov se nachází stovky kilometrů daleko od frontové linie. Před ruskou invazí v něm žilo na 700 tisíc lidí, jejich počet od loňského února podle agentury Reuters narostl, jelikož se do něj uchýlilo mnoho Ukrajinců, kteří uprchli před boji a vzdušnými útoky v jiných částech země.

Ruská raketa zasáhla obytnou budovu ve Lvově, nejméně čtyři lidé zemřeli

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám