Hlavní obsah

Po požáru klubu ve Španělsku se pohřešuje 18 lidí, oběti identifikují podle DNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct osob se pohřešuje po požáru nočního klubu La Fonda ve španělské Murcii, který si vyžádal 13 potvrzených obětí, jejichž těla se nalezla na požářišti. Požár propukl v neděli v šest ráno a rozšířil se na sousední kluby Teatre a Golden.

Po požáru klubu ve Španělsku se pohřešuje 18 lidíVideo: La Opinion de Murcia, Reuters

 
Článek

O osmnácti nezvěstných mluvil starosta José Ballesta v interview pro list La Verdad. Počet ale může být i menší, protože se zatím podařilo identifikovat jen tři oběti. Další se musejí určit pomocí vzorků DNA, které byly odeslány do Madridu.

Foto: Bomberos/ayuntamiento de Murcia, ČTK/AP

Ohněm zničený interiér klubu

Mezi nezvěstnými je Éric Herndández z Nicaraguy, který v klubu slavit třicetiny s přáteli a rodinou. Jeho bratranec Walter Hernández uvedl, že se pohřešuje osm lidí z oslavy, mezi jinými bratr oslavence a jeho matka.

Pohřešují se i Jorge a Rosa Bajiotovi, kteří jeli do klubu ze sousedního města s dvěma přáteli. Pár má tři děti, napsal list El Mundo. Jedna z přítelkyň poslala matce SMS: „Mami, miluju tě. Umřeme.“

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Požár v klubu v Murcii

Ballesta zmínil, že pátrání na místě požáru komplikuje strukturální poškození budov. „Nyní se snažíme vyzvednout těla, identifikovat je, zajistit oblast a postarat se o rodiny (po obětech),“ řekl starosta.

Příčina požáru zatím známa není, napsal list The Guardian. „Podle úvodních informací vypukl v prvním patře nočního klubu, který je v přízemí, a právě v prvním patře,“ řekl mluvčí policie Diego Serala. Jedenáct z třinácti těl bylo nalezeno právě v prvním patře klubu La Fonda, dvě další se našla v přízemí klubu. Podle policie mohla teplota v klubu dosáhnout 1000 až 1500 stupňů.

Požár ve španělském nočním klubu si vyžádal nejméně třináct mrtvých

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám